Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 Hirsikehikko

Hirsirakentamisella on pitkät perinteet ja nykyisillä teollisilla valmistusmenetelmillä voidaan toteuttaa monimuotoiset rakennukset.  Hirsitalo on terveellisin vaihtoehto asumiseen. Käytämme kehikoissa saumatiivisteitä, jotka ovat myrkyttömiä ja pölyttömiä, eivätkä ne aiheuta allergisia reaktioita.

Hirsiseinä tasaa lämpötilan vaihteluita, sekä varastoi ja luovuttaa kosteutta, joten rakennuksen sisäilma pysyy koko ajan tasalaatuisena. Hirsirakenne on kestävä ja ekologinen vaihtoehto.

 Höylähirsi

Pontattu höylähirsi eli massiivihirsi valmistetaan yhdestä puusta. Massiivihirsi on perinteinen hirsityyppi. Kokovaihtoehdot: 45x145, 70x170, 95x170, ja 120x170 mm. (leveys x korkeus).

 Liimahirsi

Pontattu liimahirsi eli lamellihirsi valmistetaan kahdesta tai useammasta puukappaleesta liimaamalla ne yhteen. Tämä tekniikka vähentää hirren halkeilua ja elämistä. Kokovaihtoehdot: 88x170, 115x170, 134x170, 180x220, 240x220 ja 270x220 mm. (leveys x korkeus).

 Pyöröhirsi

Pyöröhirsi valmistetaan yleensä sorvaamalla yhdestä puusta. Pyöröhirttä saa myös liimahirtenä. Kokovaihtoehdot: 170, 190, 230 ja 300 mm.

 Lämpöhirsi

Lämpöhirsi tarkoittaa seinärakennetta jossa kantavana rakenteena on    lämpöeristetty puurankarunko. Pintamateriaalina on hirsipaneeli, ja kun rakennuksen nurkat sekä terassirakenteet tehdään hirrestä, rakennus näyttää hirsirakenteiselta. Etuna on erinomainen lämmöneristävyys.

 Hirsiseinän lisäeristys

Hirsiseinät on mahdollista lisäeristää sisä- tai ulkopuolelta jolloin saadaan energiatehokas rakenne. Eri pintamateriaaleilla voidaan vaikuttaa rakennuksen ulkonäköön tai sisustukseen. Eristetyn seinän pintamateriaaliksi voi valita hirsipaneelin joten seinä näyttää edelleen hirsiseinältä.

 

Hirsivaihtoehtoja